پاورپوینت آسیب دیدگی های طناب نخاعی (SCI)

دسته بندي : علوم پزشکی » پرستاری
دانلود پاورپوینت با موضوع آسیب دیدگی های طناب نخاعی (SCI)،
در قالب ppt و در 30 اسلاید، قابل ویرایش.


بخشی از متن پاورپوینت:
نخاع چیست:
نخاع یک دسته از سلولهای عصبی است که مغز را به بدن متصل میکند. نخاع از درون یک سوراخ در وسط ستون مهره ها میگذرد و تا پایین کمر ادامه مییابد. نخاع ادامه مغز است. در درون هر مهره، عصب های ستون فقرات به صورت شاخه هایی از نخاع جدا میشوند. عصب های ستون فقرات به پوست، ماهیچه ها و اعضای بدن متصل میشوند. هر یک از این اعصاب کارکرد مشخصی دارد مغز از طریق نخاع پیام های خود را به پوست، ماهیچه ها و اعضای بدن میرساند و پیام های آنها را دریافت میکند.نخاع در حدود 45 سانتیمتر درازا دارد و وزن آن حدود 35 گرم  است. ضخامت آن به اندازه انگشت کوچک فرد است و در حدود یک میلیارد سلول عصبی در آن هست. در نخاع هم سلول های عصبی و هم تارهای عصبی وجود دارد. برخی تارهای عصبی از مغز آغاز میشوند و پیش از آنکه در نخاع به پایان برسند فاصله زیادی را طی میکنند. هنگامی که تارهای عصبی آسیب ببینند، بهبود یافتن آنها بسیار دشوار است
آسیب دیدگی نخاع چیست:
صدمه ای است که به نخاع وارد می آید و باعث می شود بدن کارکردهای خود را از دست بدهد. از دست دادن کارایی می تواند شامل ناتوانی در حرکت و ناتوانی در حس کردن شود. آسیب دیدگی نخاع میتواند بر حرکت دست ها،بازوها و پاها اثر بگذارد. این آسیب دیدگی می تواند بر اعضای بدن که در رابطه با روده ها، مثانه، و دستگاه تناسلی کار می کنند نیز تأثیرگذار باشد. آسیب دیدن نخاع می تواند ناشی از ضربه ها یا ناشی از عوامل غیر ضربه ای باشد.
آسیب دیدگی ضربه ای: آسیب دیدگی نخاع میتواند درنتیجه جراحت مستقیم ایجاد شود. جراحت های ضربه ای در اثر سقوط، تصادفات خودرو، جراحت های ورزشی، یا حوادث دیگر هستند.
آسیب دیدگی غیر ضربه ای: هنگامی که آسیب ها ناشی از جراحت مستقیم فیزیکی نباشند، آنها را غیرضربه ای می نامیم. این موارد می توانند به دلیل عفونت، تومور، سکته مغزی، یا بیماری ها ایجاد شود.
دسته بندی: علوم پزشکی » پرستاری

تعداد مشاهده: 5343 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.pptx

فرمت فایل اصلی: ppt

تعداد صفحات: 30

حجم فایل:1,562 کیلوبایت

 قیمت: 40,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی:
    در قالب ppt و در 30 اسلاید، قابل ویرایش.